top of page
Фото автораМедиторія

Змінилися кваліфікаційні вимоги для керівників

Оновлено: 17 жовт. 2023 р.

МОЗ України наказом № 1769 затвердило зміни до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я». Крім професіоналів із вищою немедичною освітою, зміни також торкнулися керівних посад.


Заголовок «ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР» замінили на «ГЕНЕРАЛЬНИЙ ДИРЕКТОР ЦЕНТРУ КОНТРОЛЮ ТА ПРОФІЛАКТИКИ ХВОРОБ – ГОЛОВНИЙ ДЕРЖАВНИЙ САНІТАРНИЙ ЛІКАР».


До кваліфікаційних вимог керівника було додано можливість працевлаштуватися на посаду при наявності вищої освіти другого (магістерського) рівня у галузі знань 229 «Громадське здоров’я».


Змінилися кваліфікаційні вимоги для таких керівників:

ЗАСТУПНИК НАЧАЛЬНИКА ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ, УПРАВЛІННЯ (САМОСТІЙНОГО ВІДДІЛУ, СЛУЖБИ) ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я МІСЦЕВОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

  • Вища освіта другого (магістерського) рівня у галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Спеціалізація за фахом «Організація управління охороною здоров’я» або вища освіта другого (магістерського) рівня зі спеціальності «Громадське здоров’я» галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Стаж роботи за спеціальністю та за фахом «Організація і управління охороною здоров’я» для заступника начальника Головного управління, управління – не менше 8 років; для заступника начальника самостійного відділу, служби зазначений стаж – не менше 7 та 5 років, відповідно. Стажування в органах управління вищого рівня».

НАЧАЛЬНИК ГОЛОВНОГО УПРАВЛІННЯ, УПРАВЛІННЯ (САМОСТІЙНОГО ВІДДІЛУ, СЛУЖБИ) ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я МІСЦЕВОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

  • Вища освіта другого (магістерського) рівня у галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Спеціалізація за фахом «Організація управління охороною здоров’я» або вища освіта другого (магістерського) рівня зі спеціальності «Громадське здоров’я» галузі знань 22 «Охорона здоров’я». Стаж роботи за лікарською спеціальністю та за фахом «Організація і управління охороною здоров’я» для начальника Головного управління, управління – не менше 10 років; для начальника самостійного відділу, служби зазначений стаж – не менше 8 та 6 років, відповідно. Стажування в органах управління вищого рівня».

НАЧАЛЬНИК (ЗАВІДУВАЧ, КЕРІВНИК) СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ ЗАКЛАДУ ОХОРОНИ ЗДОРОВ'Я

  • Вища освіта другого (магістерського) рівня у галузі знань «Охорона здоров’я», проходження інтернатури за однією з лікарських спеціальностей з наступною спеціалізацією за профілем структурного підрозділу. Стаж роботи за фахом не менше 3 років. До роботи на посаді керівника медичної лабораторії закладу охорони здоров’я та лабораторії закладу громадського здоров’я також допускаються особи, які здобули вищу освіту другого (магістерського) рівня у галузі знань «Біологія» з наступною спеціалізацією за профілем структурного підрозділу. Стаж роботи за фахом не менше 3 років».

Було виключено пункт «КВАЛІФІКАЦІЙНА ХАРАКТЕРИСТИКА ЗАСТУПНИКА ГОЛОВНОГО ДЕРЖАВНОГО САНІТАРНОГО ЛІКАРЯ».


Зі змінами до Довідника кваліфікаційних характеристик професій працівників. Випуск 78 «Охорона здоров’я» можна ознайомитися за посиланням.



P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

3 004 перегляди0 коментарів

Comments


bottom of page