top of page
Фото автораМедиторія

Не потрібен акт санітарно-епідеміологічного обстеження для отримання ліцензії на медичну практику

Уряд вніс зміни до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики, затверджених постановою від 2 березня 2016 року № 285.


Було виключено пункт 21: «Зміна функціонального призначення приміщень, перепланування, розширення площ, які використовуються у лікувально-діагностичному процесі, розширення переліку лікарських спеціальностей і спеціальностей молодших спеціалістів з медичною освітою мають бути підтверджені актом санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта, виданим уповноваженим на це органом (установою), у частині, в якій відбулися зазначені зміни».


Також змінився додаток 2 до Ліцензійних умов. З Відомостей суб’єкта господарювання про стан матеріально-технічної бази, наявність персоналу із зазначенням його освітнього та кваліфікаційного рівня було прибрано пункт 6, що відповідав за «Реквізити акта санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта».


Тобто для отримання ліцензії на провадження господарської діяльності з медичної практики більше не потрібно мати акт санітарно-епідеміологічного обстеження об’єкта.


Увага! Постанова №1034 від 5 вересня 2023 року набирає чинності через два місяці з дня її опублікування.


Нагадуємо, з 1 жовтня почав діяти Закон про систему громадського здоров’я.


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

1 001 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page