top of page
Фото автораМедиторія

Уряд надав дозвіл НСЗУ проводити моніторинг медзакладів щодо дотримання умов ПМГ

КМУ вніс зміни до Постанови від 25.04.2018 року №410 «Про договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій» з метою проведення моніторингу дотримання надавачами медичних послуг умов договорів про медичне обслуговування населення.


Раніше чіткий механізм здійснення такого моніторингу був відсутній, що унеможливлювало виконання положень законодавства в повному обсязі.


Було доповнено Типову форму договору про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій новим додатком «Порядок здійснення моніторингу дотримання надавачами медичних послуг умов договорів про медичне обслуговування населення».


Відтепер НСЗУ дозволено здійснювати два види моніторингу:

  • автоматичний

  • фактичний

Автоматичний моніторинг здійснюється шляхом аналізу масиву даних та оцінки подальших ризиків.


Фактичний моніторинг здійснюється у вигляді документального моніторингу та візиту безпосередньо у медзаклад. Такий моніторинг може бути як плановим, так і позаплановим.


Окрім того, ухвалене рішення визначає процес здійснення моніторингу НСЗУ та порядок створення груп, які проводитимуть фактичний моніторинг. Також чітко визначено процедуру, як оскаржити висновок за результатами моніторингу НСЗУ.


З Постановою КМУ від 17.10.2023 року №1093 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 25 квітня 2018 р. № 410» можна ознайомитися за посиланням.


Нагадуємо, відтепер акт санітарно-епідеміологічного обстеження для отримання ліцензії на медичну практику не потрібний.


Джерело: МОЗ України, НСЗУ


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

1 141 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page