top of page
  • Фото автораМедиторія

Правила виписування рецептів в умовах відключення світла: розʼяснення МОЗ

На період дії воєнного стану лікарі можуть виписувати пацієнтам паперові рецепти на лікарські засоби у разі відсутності світла та зв’язку. А тепер детальніше:


  • Відпуск антибіотиків

На перехідному періоді у разі відсутності технічної можливості медичні працівники можуть здійснювати призначення антибактеріальних лікарських засобів на паперових рецептурних бланках форми № 1.


Примітка: Якщо пацієнт отримав електронний рецепт, проте в аптеки відсутня технічна можливість здійснити погашення в ЕСОЗ, фармацевт може відпустити антибіотик за інформаційною довідкою до електронного рецепта. При цьому фармацевт має зробити позначку «Відпущено» на інформаційній довідці та повернути її пацієнту.

  • Відпуск наркотичних лікарських засобів

На перехідному періоді у разі відсутності технічної можливості медичні працівники можуть здійснювати призначення наркотичних (психотропних) лікарських засобів на паперових рецептурних бланках форми № 3.


Примітка: Якщо пацієнт отримав електронний рецепт на наркотичний (психотропний) препарат, погасити такий рецепт можна виключно в ЕСОЗ.


Відпуск рецептурних ліків за рецептурними бланками форми №1 та №3 здійснюється відповідно до правил, затверджених наказом МОЗ України 19.07.2005 № 360.

  • Відпуск лікарських засобів у рамках програми реімбурсації «Доступні ліки»

У разі відсутності технічної можливості виписування електронних рецептів на лікарські засоби, які підлягають реімбурсації, може здійснюватися в паперовій формі відповідно до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення, затверджених відповідним наказом МОЗ України від 19.07.2005 № 360.


Примітка: При відпуску ліків за паперовим рецептом аптечний заклад обліковує його у паперовій формі та включає до зведеного звіту.



Джерело: МОЗ України


P.S.: А перелік наших послуг ось тут!


615 переглядів0 коментарів
bottom of page