top of page
Фото автораМедиторія

Запроваджено систему ліцензування медичних закладів та центрів, які надають послуги з реабілітації!

Уряд ухвалив постанову «Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з медичної практики».


Документ передбачає внесення додаткових кваліфікаційних умов до роботи мультидисциплінарних реабілітаційних команд. Встановлює, наприклад, що психологічну допомогу мають надавати фахівці з вищою освітою за спеціальностями «Психологія» або «Медична психологія». Відповідні спеціалісти зобов’язані мати не менше одного року роботи в медичних закладах або реабілітаційних центрах. Водночас ці фахівці мають відповідати єдиним кваліфікаційним вимогам, затвердженим МОЗ України.


Медзаклади мають затвердити індивідуальний реабілітаційний план, проводити моніторинг та оцінку виконання плану, його коригування, своєчасно залучати необхідних фахівців, застосовувати методи доказовості в реабілітації.


Постанова дозволяє ліцензувати фахівців з реабілітації, які не є медичними працівниками, але надають реабілітаційну допомогу. Мова йде про фізичних терапевтів, ерготерапевтів, терапевтів мови та мовлення й протезистів-ортезистів.


Водночас запроваджується ліцензування реабілітаційних закладів, які не є закладами охорони здоровʼя, тобто там не працюють лікарі. Також ліцензування зобов’язує усіх надавачів реабілітаційної допомоги, незалежно від місця її надання, дотримуватись і звітувати у формі індивідуального реабілітаційного плану.


Джерело: офіційна сторінка у Facebook Михайла Радуцького


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!


538 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page