top of page
Фото автораМедиторія

КМУ підтримав законопроєкт, що розширить доступ до препаратів медичного канабісу

КМУ підтримав законопроєкт, що регулюватиме обіг рослин роду коноплі (Cannabis) в медичних, промислових цілях, науковій та науково-технічній діяльності. Прийняття законопроєкту дозволить в подальшому імплементувати кращий досвід у сфері регулювання обігу препаратів на основі канабісу. Документом передбачено встановлення жорсткого контролю над вирощуванням, виробництвом та реалізацією препаратів.


МОЗ України очікує, що надалі Верховна Рада України підтримає проєкт закону, оскільки медичний канабіс здатен запобігати стражданням пацієнтів і покращити їхнє лікування. Зокрема, він полегшує перебіг понад 50 патологічних станів, зокрема:

  • Посттравматичних стресових розладів, зокрема таких, що отримані внаслідок воєнних дій.

  • Неврологічних захворювань. За попередніми висновками медичний канабіс може мати позитивний вплив на лікування пацієнтів з хворобою Альцгеймера, хворобою Гантінгтона та синдромом Туретта.

  • Захворювань шлунково-кишкового тракту.

  • Хронічного болю невропатичного походження.


Також препарати на основі канабісу застосовуються у паліативній допомозі для полегшення комплексу симптомів у онкохворих, включаючи полегшення болю, розладів харчування, налагодження сну.


Джерело: МОЗ України


476 переглядів0 коментарів

Commentaires


bottom of page