top of page
Фото автораМедиторія

МОЗ України хоче надати фельдшерам право виписувати рецепти на ліки

Оприлюднено проєкт наказу МОЗ України «Про внесення змін до Правил виписування рецептів на лікарські засоби і вироби медичного призначення та Положення про фельдшерсько-акушерський/фельдшерський пункт».


Наразі фельдшерсько-акушерський/фельдшерський пункт виписує рецепти хронічним хворим на продовження лікування, призначеного лікарем.


МОЗ України пропонує наступне:

  • «Фельдшери відокремлених структурних підрозділів закладів охорони здоров’я, що перебувають у віданні лікаря, до якого прикріплені пацієнти населеного пункту, де розташовані зазначені відокремлені структурні підрозділи закладів охорони здоров’я, МАЮТЬ ПРАВО виписувати рецепти цим пацієнтам, із зазначенням своєї посади та засвідченням рецепта власним підписом та печаткою закладу охорони здоров’я».

Зауваження та пропозиції щодо проєкту наказу (представлено нижче) можна надсилати протягом 15 календарних днів із моменту його оприлюднення (3 серпня 2022 рік) до МОЗ України в електронному вигляді на e-mail: moz.pharma24@gmail.com. Контактна особа: Косенко Ольга Олександрівна, державний експерт Директорату фармацевтичного забезпечення, 044-200-07-98.


425 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page