top of page
Фото автораМедиторія

Яких змін очікувати жінкам з медичною та фармацевтичною освітою з 1 жовтня?

Не так давно в інфопросторі просковзнула новина, що з 1 жовтня 2023 року жінки-медики та жінки-фармацевти обовʼязково повинні бути на військовому обліку та, як для чоловіків, для них буде обмежений виїзд за кордон. Але…


За словами МОЗ України, 30 років постановка на військовий облік цієї категорії населення працювала не досконало, через що частина медичних працівників не була врахована. Це вирішили виправити. Тому з початку жовтня поточного року на військовий облік мають стати всі жінки-медики та жінки-фармацевти, які з певних причин там не перебували.


Постановка на військовий облік не дорівнює мобілізації. Це необхідно лише для того, щоб узагальнити дані про наявний резерв медиків в державі. Аби стати на військовий облік, жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, матимуть 3 роки – до 31 грудня 2026 року.


Що буде з працевлаштуванням?


До 31 грудня 2026 року жінки з медичною та фармацевтичною освітою зможуть працевлаштуватися на роботу без надання військового квитка. Однак під час прийняття на роботу жінок мають попереджати, що підприємство буде зобовʼязане повідомити про неї в Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки (ТЦК СП). Після цього жінка має самостійно прибути до ТЦК СП для взяття на військовий облік.


А як щодо виїзду за кордон?


Починаючи з 1 жовтня 2023 року, жодних ніяких змін в умовах виїзду за кордон для жінок не буде. Тому жінки-медики та жінки-фармацевти можуть безперешкодно перетинати кордон в незалежності від того, стоять вони на військовому обліку чи ні.



Джерело: МОЗ України


P.S.: Перелік наших послуг ось тут!

760 переглядів0 коментарів

Comments


bottom of page