top of page
Фото автораМедиторія

Інформація щодо баз стажування лікарів-інтернів

Освітня частина підготовки в інтернатурі проходить на базі закладів вищої (післядипломної) освіти, які мають ліцензію на провадження освітньої діяльності. Її тривалість складає 3 міс впродовж одного року.


Практична частина інтернатури проводиться на базах стажування лікарів/ фармацевтів-інтернів у закладах та установах охорони здоров’я різних форм власності та підпорядкування, які відповідають вимогам, визначеним МОЗ України. Тривалість практичної частини інтернатури визначається програмою підготовки в інтернатурі за відповідною спеціальністю. Всього визначено 23 спеціальності підготовки в інтернатурі.


Базами стажування лікарів-інтернів у 2022 році є заклади охорони здоров’я, які здійснювали підготовку в інтернатурі станом на 1 травня поточного року, а також заклади охорони здоров’я, які ще додатково можуть бути визначені МОЗ України.


Заклади охорони здоров’я приватної та державної форми власності можуть подати до МОЗ України заявки на розподіл посад і місць для лікарів-інтернів на їхні бази стажування.


Для закладів охорони здоров’я комунальної форми власності, які вже є базами стажування лікарів-інтернів або планують ними стати, обов’язковою умовою є укладання договору з НСЗУ за пакетом «Забезпечення кадрового потенціалу системи охорони здоров’я, шляхом організації надання медичної допомоги із залученням лікарів-інтернів» відповідно до Порядку реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування населення у 2022 році, затвердженого постановою КМУ №1440.


З переліками баз стажування лікарів-інтернів у різних регіонах України можна ознайомитися за посиланням: https://moz.gov.ua/bazi-stazhuvannja-likariv-interniv


Джерело: МОЗ України


1 471 перегляд0 коментарів

Comments


bottom of page